ADU-nun Konfutsi İnstitutu Kulinariya günündə iştirak edib
Azərbaycan
Dillər Universitetinin (ADU) nəzdində fəaliyyət göstərən Konfutsi İnstitutunun əməkdaşları
Azərbaycan Milli Kulinariya Mərkəzinin təşkil etdiyi Kulinariya Gününə həsr
olunan bayram şənliyində iştirak ediblər. Konfutsi İnstitutu Günü çərçivəsində
təşkil olunan tədbirdə "Çin mətbəxinin səkkiz ən populyar yeməyi” adlı kulinar
şou- proqramı da təqdim olunub.
Pekindən
dəvət olunan tanınmış baş aşpaz Li Canjuy Azərbaycandan olan həmkarları ilə Çin
mətbəxində ət, tərəvəz, balıq və dəniz məhsullarının hazırlanması sirlərini
iştirakçılarla bölüşüb. Yeməklərin təqdim olunması qədim Çin melodiyalarının ənənəvi
bambuk fleytada səsləndirilməsi ilə müşayiət olunub və tai ci chuan gimnastika
sağlamlaşdırıcı hərəkətlərdən ibarət rəqs nümayiş etdirilib. Eyni zamanda
qonaqlar məşhur yaşıl Çin çayının ətrini hiss edib və Çin çay dəmləmə mərasimində
iştirak ediblər.
Daha
sonra Konfutsi İnstitutunun direktoru, professor Rafiq Abbasov Çin və Azərbaycan
mətbəx ənənələrinin milli mədəniyyətin mühüm tərkib hissəsi
olduğunu qeyd edib. O, Azərbaycanın rəngarəng və özünəməxsus mətbəxini
Çin ictimaiyyətinə təqdim etməyin Konfutsi İnstitutunun fəaliyyətinin prioritet
istiqamətlərindən biri olduğunu deyib.
Tədbirdə
Konfutsi İnstitutunun əməkdaşları Çin mətbəxini təqdim edib və
kulinariya tədbirlərində yaxından iştirak ediblər. Qeyd edək ki, Konfutsi
İnstitutunun əməkdaşları Azərbaycanda keçirilən Beynəlxalq Qəbələ mürəbbə
festivalı və Xaçmaz dolma festivalının mükafatçıları olublar.